Patēriņa kredīts un tā izmantošanas iespējas

25.01.2024

Patēriņa kredīts un tā izmantošanas iespējas

Mūsdienās patēriņa kredīts ir kļuvis par visai izplatītu finanšu instrumentu, kas ļauj iegādāties preces vai pakalpojumu, brīdī, kad nav pieejami pietiekami daudz brīvu finanšu līdzekļu. Šajā rakstā mēs iedziļināsimies patēriņa kredīta būtībā, tā izmantošanas iespējās un nozīmē mūsdienu ekonomikā.

Kas ir patēriņa kredīts?

Patēriņa kredīts ir plaši pazīstams ir aizdevuma veids, kas privātpersonām sniedz iespēju aizņemties nepieciešamo naudas summu kādam lielākam pirkumam vai dažādu izdevumu segšanai. Patēriņa kredīta izcelsme meklējama 20. gadsimta sākumā, kad populāra kļuva pirkšana uz nomaksu, kas ļāva patērētājiem iegādāties preces un maksāt par tām laika gaitā. Šī maksājumu sadales koncepcija noteiktā laika periodā lika pamatu patēriņa kredīta attīstībai. Gadu gaitā patēriņa kredīts ir mainījies un paplašinājies, finanšu iestādēm piedāvājot dažāda veida aizdevumus un kredītproduktus, lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu pēc patērētāju pirkumu finansēšanas. Mūsdienās teju visas bankas un nebanku sektora kreditētāji piedāvā iespēju noformēt patēriņa kredītu. Salīdzinājumā ar, tā saukto, ātro kredītu, tieši lielā aizdevuma summa ir galvenā patēriņa kredīta atšķirība. Patēriņa kredīts ļauj aizņemties no dažiem simtiem līdz pat desmit un padsmit tūkstošiem eiro, kurpretim ātrais kredīts ļauj aizņemties tikai krietni vien mazākas naudas summas. Līdzīgi kā ātrajam kredītam arī patēriņa kredīta saņemšanai nav nepieciešama ķīla, pirmā iemaksa vai sarežģīts pieteikšanas process, kas ļauj nekavējoties segt nepieciešamos izdevumus vai sākt izpildīt iecerētos plānus.

Kam tiek izmantots patēriņa kredīts?

Patēriņa kredītu var izmantot dažādos veidos. Piemēram, situācija, kad nepieciešams jauns dators vai mobilais telefons, bet nav pietiekami daudz līdzekļu ierīces tūlītējai iegādei. Tiesa gan mūsdienās šādu preču iegādei vairāk tiek izmantotas tirgotāju piedāvātās nomaksas iespējas, un patēriņa kredīts vairāk tiek izmantots, piemēram, eksotisku ceļojumu plānošanai, kāzu rīkošanai, jaunas automašīnas iegādei, mājokļa un citu telpu kosmētiskajam remontam, dārgas sadzīves tehnikas vai citas lielās elektrotehnikas iegādei, kā arī medicīnisko izdevumu segšanai un augstākākas izglītības vai kursu apmaksai. Patēriņa kredīta pielietojuma iespējām robežu nav, tomēr ir svarīgi izmantot patēriņa kredītu atbildīgi un pirms tam rūpīgi izvērtēt savas iespējas atmaksāt aizdevumu.

Patēriņa kredīts - nozīmīgs ekonomikas izaugsmes instruments

Patēriņa kredīts ir svarīgs ekonomikas elements, jo tas veicina patēriņa izaugsmi. Kad cilvēki aizņemas naudu, lai iegādātos preci vai pakalpojumu, tas veicina uzņēmumu darbību un darba vietu radīšanu. Tas arī veicina ekonomikas attīstību un nodrošina iedzīvotājiem piekļuvi nepieciešamiem resursiem, kas citādi varētu būt nepieejami. Patērētāju kredīts ir finanšu instruments, kas ļauj cilvēkiem sasniegt mērķus un iegādāties vajadzīgās lietas, pat ja tiem nav pietiekami daudz līdzekļu. Tas ir izplatīts un izdevīgs risinājums dažādām situācijām.

Arī Mogo pakalpojumu klāstā ir patēriņa kreditēšanas piedāvājums. Tagad sadarbībā ar Mogo privātpersonas var noformēt patēriņa kredītu dažādu vēlmju un vajadzību īstenošanai no 500 līdz 12 000 EUR uz termiņu līdz 7 gadiem! Tāpat kā citus Mogo aizdevuma pakalpojumus, arī patēriņa kredīta noformēšanu ātri un ērti iespējams veikt neizejot no mājām. Atliek tikai izvēlēties nepieciešamo aizdevuma summa, vēlamo atmaksas termiņu un jāiesniedz pieteikums. Mūsu draudzīgie klientu apkalpošanas speciālisti dažu minūšu laikā izvērtēs pieteikumu un sniegs atbildi. Nekādu galvotāju, izziņu vai ķīlu. Pozitīvas atbildes gadījumā aizdevums kontā tiks ieskaitīts minūšu laikā pēc līguma parakstīšanas.