Izpildi testu un saņem savu esošo kredītsaistību un finansiālā stāvokļa novērtējumu

30.12.2022

Izpildi testu un saņem savu esošo kredītsaistību un finansiālā stāvokļa novērtējumu

Savu finanšu iespēju precīza noteikšana un spēja pareizi rīkoties ar naudu, ir prasmes bez kurām šodien neiztikt. Sadarbībā ar Eleving Group esam izstrādājuši finanšu pratības platformu, kurā bez maksas varēsi novērtēt savu finansiālo stāvokli, kā arī atrast noderīgus padomus par budžeta plānošanu, parādsaistību pārvaldīšanu, uzkrājumu veidošanu, aizdevumu izsniegšanas procesu un daudz ko citu.

Kas ir finanšu pratības rīks?

Esošo kredītsaistību izvērtēšanas testā lietotājam ir jāatbild uz sešiem jautājumiem, kuros sniegtās atbildes izmantotas individuāla DSTI rādītāja aprēķinā, kas izsaka konkrētā cilvēka ikmēneša parādu attiecību pret ienākumiem. Tas ir viens no svarīgākajiem faktoriem, ko izvērtē finanšu iestādes, pieņemot lēmumu par aizdevuma izsniegšanu vai pieprasījuma noraidīšanu. Turklāt tas ir rādītājs, kas palīdz novērtēt budžeta spēju izturēt negaidītas finansiālās grūtības, nezaudējot uzņemto saistību izpildes disciplīnu. Tāpat testa noslēgumā sniegts aprēķins par faktisko dzīves dārdzības līmeni, uzkrājumiem un izmaksu segumu, proti, cik mēnešus cilvēks būs spējīgs noturēt savu dzīves līmeni un nosegt izmaksas esošā budžeta ietvaros. Arī iespēju izvērtēšanas testā lietotājs varēs noskaidrot savu vai mājsaimniecības DSTI rādītāju, faktisko dzīves dārdzības un uzkrājumu līmeni, kā arī potenciālo saistību apmēru mēneša griezumā, ko konkrētais cilvēks vai mājsaimniecība varētu uzņemties, neradot būtiskus riskus savam maciņam.

Sākt testu!

Kādus ieteikumus atradīsi finanšu pratības platformā?

Ar testa rezultātiem vien nepietiek. Ir jārok dziļāk! Tādēļ platformā būs atrodami arī padomi par kredītsaistību plānošanu, uzkrājumu veikšanu, budžeta veidošanu, inflācijas ietekmes mazināšanu uz personīgo budžetu, aizdevumu izmaksām, kredītreitingu u.c. tēmām. Bloga sadaļa regulāri tiks papildināta ar ieteikumiem, tādēļ ir vērts “piesekot” jaunumiem.

“Finanšu pratība ir process, kurā cilvēks apgūst zināšanas, kas nepieciešamas, lai saprātīgi rīkotos ar savu naudu. Tās ir svarīgas iemaņas, kas palīdz pieņemt pārdomātus lēmumus un pasargā no dārgām kļūdām. Finanšu pratības rīks būs noderīgs ikvienam, bet īpaši tiem, kuri kādreiz ir pamanījuši, ka grūtā darbā nopelnītā alga no maciņa aizplūst ātrāk nekā vēlētos. Tāpat arī tiem, kuri kādreiz ir saskārušies ar grūtībām finanšu saistību izpildē. Šo rīku esam izstrādājuši tā, lai cilvēki, izpildot testu un izlasot platformā sniegtos padomus, saprastu dažādu ar finansēm saistīto izaicinājumu cēloņus un paņēmienus, kā tos veiksmīgi pārvarēt,” par izstrādāto finanšu pratības rīku teic Eleving Group Grupas korporatīvo attiecību direktors Artūrs Čakars.

 

ATRUNA: Finanšu pratības rīkā ietvertā informācija ir sniegta tikai informatīvos nolūkos. Lietotājam vienmēr pašam jāveic izpēte vai jāvēršas pie profesionāla un sertificēta konsultanta, lai pārliecinātos, ka sniegtie ieteikumi ir piemēroti katra individuālajai situācijai. Mēs negarantējam šajā tīmekļa vietnē sniegto vai izplatīto padomu, atzinumu, paziņojumu vai citas informācijas pilnīgu precizitāti vai ticamību. Tāpēc katram ir jāizvērtē riski, kas saistīti ar paļaušanos uz sniegto informāciju.

Saistītie raksti

Saskaņotais paziņojums: viss, kas Tev jāzina

12.04.2024

Ceļvedis, kā uzbūvēt savu māju soli pa solim

12.04.2024

Kur nodot vecās riepas?

21.03.2024