Trīs drošas braukšanas pamatprincipi autovadītājiem

05.07.2023

Trīs drošas braukšanas pamatprincipi autovadītājiem

Katrs no mums uz ceļa vēlas justies droši, tāpēc ir būtiski, ka, sēžot pie auto stūres, tiek ievērotas labākās braukšanas manieres. Šeit būs Mogo trīs drošas braukšanas pamatprincipi, lai ceļu satiksme nesagādātu raizes, kā arī tu spētu izvairīties no dažādām nevēlamām situācijām, pimēram, ceļu satiksmes negadījumiem.

Ceļu satiksmes noteikumi

Pabeizot apmācības autoskolā, nedrīkst aizmirst par iegūtajām teorētiskajām un praktiskajām zināšanām! Šīs prasmes ir jāizmanto, piedaloties ceļu satiksmē. Ceļu satiksmes noteikumi regulē autovadītāju rīcību un pienākumus uz ceļa, kas sevī ietver ceļaszīmju ievērošanu, braukšanas ātruma, distances un intervāla ievērošanu, braukšanu krustojumos un citus būtiskus noteikumus.

Koncentrēšanās uz ceļa

Automobiļa vadīšana pieprasa rūpīgu koncentēšanos un augstu uzmanības noturīgumu. Tas nozīmē, ka vienmēr ir nepiciešams izvērtēt to, vai neesi pārlieku noguris vai miegains. Nekādā gadījumā nav pieļaujama auto vadīšana apreibinošo vielu iespaidā – transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā ir faktors, kas izraisa apmēram 25 % avāriju.

Auto tehniskais stāvoklis

Lai tu uz ceļa justos droši, viens no būtiskākajiem nosacījumiem ir vienmēr rūpēties par sava auto tehnisko stāvokli. Kā zināms, lielāko daļu informācijas autovadītājs uzņem ar redzi, savkārt labu redzamību nodrošinās piemērotas gaismas, tīri stikli, kā arī citi aspekti. Tāpat ir jāpārliecinās par drošības sistēmu veiktspēju un automašīnas ritošo daļu. Atceries, ka, piedaloties ceļu satiksmē, riskam tiek pakļauti arī citi satiksmes dalībnieki, tāpēc neatstāj savu auto novārtā!

Ja tuvākajā laikā plānojat nomainīt savu automašīnu pret citu, mēs varam jums palīdzēt iegādāties to. Uzņēmums Mogo piedāvā lietoto automašīnu līzinga pakalpojumus fiziskām personām Latvijā. Izvēlieties sev piemērotu automašīnu, iesniedziet pieteikumu mūsu mājas lapā un jau šodien saņemiet finansējumu līdz 15 000 EUR!