Kā izvēlēties sev piemērotu auto?

10.04.2023

Kā izvēlēties sev piemērotu auto?

Vai esi atskārtis, ka pēdējā laikā esošais auto tevī rada bažas? Iespējams, ka ir pienācis laiks mainīt savu auto pret jaunu! Mēs saprotam, ka plašajā auto tirgus klāstā ir grūti izvēlēties savu īsto un vienīgo, tomēr pirms auto iegādes ir vērts uzdot sev pāris jautājumus, kuri atvieglos tavu izvēli par nākamo automašīnu.

Par ko vajadzētu padomāt?

Visbiežākie iemesli jauna auto iegādei ir dzīvesvietas maiņa, ģimenes pieaugums vai pārlieku lielas rūpes par esošo auto, piemēram, neadekvātas auto eksplutācijas izmaksas. Skaidrs, ka šādās situācijās ir jālemj par labu jaunam auto, bet kādu mašīnu labāk izvēlēties?

Cik liels auto?

Jauna auto iegāde būtu jāsāk ar skaidru domu par to, cik liels auto tev ir nepieciešams. Ir būtiski noteikt, vai ar auto ikdienā pārvietosies viens vai tomēr kopā ar vairākiem cilvēkiem, proti, saviem ģimenes locekļiem. Balstoties uz šo informāciju, vari piemeklēt sev piemērotāko auto virsbūves tipu – kupeju, sedanu, hečbeku, universāli, minivenu vai cita veida automašīnu.

Uz kurieni ikdienā pārvietosies ar auto?

Nelieliem braucieniem derēs mazjaudīgs modelis, īpaši, ja pārsvarā pārvietojaties pa pilsētu. Bet, ja ik dienu nākas veikt lielus attālumus, tad jaudīgāks dzinējs un papildu komforts par sliktu nenāks.

Kādu dzinēju izvēlēsies?

Izvēle ir tavās rokās – šobrīd auto tirgū ir pieejama plaša izvēle ar benzīna un dīzeļa dzinēju automašīnām, kā arī jaunāko paaudžu elektriskie auto un hibrīdi.

Vai jums ir svarīga auto dinamika?

Ja atbilde ir „jā”, vari būt drošs, ka tev ir jāizvēlās jaudīgs auto ar lielāku motora tilpumu. Ņemot vērā to, ka lielāks dzinējs parasti varēs sadedzināt vairāk degvielas un gaisa maisījumu nekā mazāks dzinējs, tad attiecīgi arī lielāks dzinējs varēs saražot vairāk jaudu, lai mašīna varētu uzņemt ātrumu.

Ja jūs jau esat atradis piemērotu automašīnu, bet jums trūkst līdzekļu tās iegādei, mēs varam jums palīdzēt! Uzņēmums Mogo piedāvā līdz 15 000 EUR automašīnas iegādei, gan jaunām, gan lietām automašīnām, izmantojot līzinga pakalpojumu. Iesniedziet savu pieteikumu mūsu mājas lapā un uzziniet, cik lielu summu jūs varat saņemt jau šodien!