Aizdevums pret auto – kas tas ir?

02.01.2023

Aizdevums pret auto – kas tas ir?

Uzradusies nepieciešamība pēc papildu finanšu līdzekļiem, bet nezini, ko lai iesāk? Iespējams, aizdevums pret auto ir īstā atbilde Tavām pārdomām, jo ar tā palīdzību vari ātri un pavisam ērti saņemt salīdzinoši lielu naudas summu. Kā darbojas šāds aizdevums pret auto un kas to atšķir no klasiska kredīta pret ķīlu? Lasi un plašāk uzzini šī raksta turpinājumā, kur esam sagatavojuši īsu, kodolīgu galvenās informācijas apkopojumu!

Kas ir aizdevums pret auto?

Nereti cilvēki, sastopoties ar īslaicīgām naudas grūtībām, izvēlas pārdot dārgākas preces, ikdienai vai mājoklim nepieciešamu aprīkojumu, šķietami, iegūstot finanses, bet tajā pašā laikā, atsakoties no kaut kā ļoti nepieciešama, radot diskomfortu ikdienā. Mogo piedāvā īpaši izdevīgu risinājumu šādām situācijām, lai nenāktos šķirties no vienas būtiskas ikdienas sastāvdaļas teju ikvienā ģimenē – auto. 

Aizdevums pret auto pie Mogo nozīmē sekojošo – Tu, nododot automašīnu mūsu īpašumā, iegūsti naudu un turpini braukt ar esošo auto! Vai neskan lieliski? Bet tagad – par būtiskām detaļām, kas skaidro aizdevumu pret auto.

  • Mogo nopērk automašīnu no Tevis (auto ir jāatrodas Tavā īpašumā), nosakot tai tirgus vērtību. 
  • Tu saņem naudu par transportlīdzekli – Mogo izsniedz šādus aizdevumus par summu līdz pat 15 000 eiro.
  • Mogo nodod auto Tev atpakaļ lietošanā, nosakot izpirkšanas tiesības, kas tiek aprēķinātas pēc auto vērtības.

Kā atšķiras aizdevums pret auto no līzinga un klasiska auto kredīta?

Šādam pakalpojuma veidam, kur no īpašnieka tiek iegādāts auto, un tad, sniedzot izpirkuma tiesības, nodots lietošanā, ir būtiska atšķirība gan no ierastā auto līzinga, gan kredīta. Kā tas atšķiras?

Gan auto kredīts, gan auto līzings, galvenokārt, atšķiras ar to, ka šādi tiek iegādāta cita automašīna – nevis kredītiestādei pārdota jau esošā. 

  • Auto līzinga gadījumā no finansētāja tiek saņemta nepieciešamā naudas summa un līzinga atmaksas laikā auto pieder kredītiestādei, bet kā auto turētājs tiek noformēts līzinga ņēmējs. 
  • Auto kredīta gadījumā kredītiestāde izsniedz naudas līdzekļus auto iegādei, bet transportlīdzeklis kredīta atmaksas laikā pieder kredīta ņēmējam.
aizdevums pret auto

Auto kā ķīla

Tāpat kā auto kredītam un auto līzingam automašīna kalpo kā ķīla – arī aizdevums pret auto paredz šādus noteikumus. Automašīna kalpo kā ķīlas objekts, ko kredīta izsniedzējs uztver kā “drošības spilvenu” situācijām, ja kredīta ņēmējs nespēj atmaksāt aizdevumu paredzētajā apmērā un līgumā noteiktajā laika periodā.

Šādā veidā, kad auto tiek nodots kredīta izsniedzēja rīcībā, un uz atmaksas laiku noteikts par ķīlas objektu, Tu vari izmantot automašīnu un Tavas darbības netiek ierobežotas. Kāpēc nodot auto kā ķīlu šāda veida aizdevumam?

  1. Tādējādi vari iegūt nepieciešamo naudas summu salīdzinoši ātri un vienkārši.
  2. Joprojām auto vari izmantot lietošanā ikdienas vajadzībām – lai dotos uz darbu, atpūstos, ceļotu u.c.

Kā saņemt aizdevumu pret auto pie Mogo?

Lai saņemtu šāda veida aizdevumu apmērā no 1500 eiro līdz pat 15 000 eiro pie Mogo, nepieciešams veikt vien dažus pavisam vienkāršus soļus:

  1. Pieteikuma aizpildīšana. Mogo mājaslapā vari aizpildīt pieteikumu šādam aizdevumam, norādot vēlamo aizdevuma summu un atmaksas termiņu, kā arī personas datus.
  2. Piedāvājuma apstiprinājums. Rezultātā, ja būsim Tavu pieteikumu apstiprinājuši, Tu uz norādīto e-pasta adresi saņemsi visu informāciju par piedāvājumu aizdevuma izsniegšanai un ar Tevi sazināsies klientu apkalpošanas speciālists, lai iepazīstinātu ar piedāvājumu.
  3. Līguma noslēgšana. Viens no galvenajiem posmiem – līguma slēgšana ar finansētāju. Tajā tiek norādīti visi atmaksas noteikumi, summa, abu pušu pienākumi un tiesības.
  4. Naudas saņemšana. Pēc līguma slēgšanas saņem naudas summu savā noradītajā bankas kontā.

Vai nav ērti un parocīgi? Jā! Piesaki savu aizdevumu pret auto un saņem naudu savā kontā jau pavisam drīz!

Saistītie raksti

Kur nodot vecās riepas?

21.03.2024

Kas ir KASKO un OCTA apdrošināšana un kāda ir to atšķirība?

21.03.2024

Īpašs piedāvājums esošajiem klientiem – papildu aizdevums!

20.03.2024
sales